Op zoek naar Amstelveen – Amstelvener(s) (2)

In een serie over Amstelveen blog ik over allerlei zaken die tegenkom in mijn kennismaking met de stad. Amstelveen is zowel de plek waar ik ga wonen als ook de plek waar ik werk voor de Stadshartkerk.

Wonen waar je werkt. Voor veel mensen is die luxe niet weggelegd. Weer anderen moeten er niet aan denken en staan liever elke dag in de file. Amstelveen slaapstad? Voor mij en mijn vrouw Roelien sinds kort wel. We slapen er, maar leven er ook. Werken, boodschappen doen, ontspanning, alles!

We zijn in augustus officieel Amstelveners geworden. Eén van de 83.336. Zo hartelijk als de kennismaking met veel Amstelveners was, zo zakelijk was de verhuizing. Via amstelveen.nl kun je met je Digi-id meteen alles regelen. De tijd dat je naar de balie in een groot gemeentehuis ging en een persoonlijke rondleiding van de ambtenaar door de stad kreeg is ook voorbij (Overigens, eigen schuld, zelf voor gekozen om het digitaal te doen). Per mail werden we welkom geheten met de prachtige volzin: ‘Hartelijk dank voor uw aangifte van uw adreswijziging.’

Amstelvener, ik moet nog even wennen aan het woord. Een zoekopdracht op Google stemt niet meteen heel positief. Toch hoop ik en spreek ik de verwachting uit dat ik over een jaar of wat er trots op ben. Dat het woord voor mij inhoud en betekenis heeft gekregen.