Ik ben Lars Grijsen

Ik geloof in een nieuwe wereld.
Ik geloof dat het kan en dat het bestaat. Niet geheel toevallig is zo’n wereld de kernboodschap van Jezus Christus. Ik geloof (in) hem.
Ja, ik ben dus zo’n optimistische generatie-Y (1988) wereldverbeteraar.
En ik droom graag. Over mijn passie voor duurzaamheid en gerechtigheid.
Want meer daarvan zou de wereld mooier, beter, groener en eerlijker maken.

Maar .. wat mij betreft moet er meer gebeuren dan dromen alleen. Daarom probeer ik mijn verantwoordelijkheid te nemen op allerlei gebieden. Thuis, in de supermarkt, in contact met anderen, een beetje actie voeren hier en daar en niet in de laatste plaats op het werk. Wat doe ik?

Sinds 2012 werk ik als voorganger voor de Stadshartkerk in Amstelveen. Een kerk met een missie en dat past bij mij! Ik doe veel rondom kerkdiensten. Zoals iemand het ooit zei: ‘het is nodig dat mensen in Godsnaam het cynisme kapot blijven preken’. Dat doe ik graag, want er is hoop en veel meer liefde dan je misschien verwacht! Maar met deze toffe gemeenschap doen we meer dan alleen diensten. Zo zoeken we bijvoorbeeld de verbinding met onze omgeving door netwerkgroepen (in de literatuur missional communities genoemd, maar dat communiceert echt ongelukkig). In die groepen wordt gevoetbald, geklust, geknutseld, maar ook steeds meer het leven gedeeld. Gaaf toch? Sinds 1 april 2023 ben ik ook in dienst als jongerenwerker. Vanuit de Stadshartkerk starten we een missionair jongerenproject in Amstelveen. Wordt vervolgd..

Thuis geniet ik van mijn vrouw Roelien en drie kinderen: Sela, Samuel en Nathan. Aan de ene kant relativeren zij soms mijn inspanningen, want er is veel méér dan werk, en aan de andere kant bemoedigen en inspireren ze mij om het uiterste eruit te halen.