Geestelijke begeleiding

Ik geloof dat ieder mens op reis is in het leven. Ook geloven is een reis. Hoe mooi is het dan om daarin begeleid te worden? Of misschien ervaar je het wel als noodzaak omdat je een tegen muur aanloopt. Hoeveel of weinig je ook nog gelooft; als jij erin wilt investeren en ontdekken, dan wil ik graag je ‘reisleider’ zijn. Door middel van geestelijke begeleiding ga ik met je mee op de reis van jouw geloof; hoe je het ervaart en hoe je reageert. Er is volop ruimte om te oefenen: bijvoorbeeld door gebed, stilte en geestelijke oefeningen.

Jouw reis, mijn gezelschap
Jij praat, ik luister
Jouw antwoord, mijn vragen
Jouw verhalen, mijn observaties
Jouw leven met Jezus, ik help je zijn aanwezigheid op te merken en te ontdekken
Je kunt eerlijk en open zijn. Er zijn geen verkeerde of slechte dingen te zeggen. Het gaat over jou, jouw relatie met God en je ervaring met hem. Ik zal het aan niemand anders vertellen.
Jouw minuten van stilte en rust, ik wacht op je
Jouw geloof, ik mag je zien groeien
Jij, ik en God in één gesprek iedere keer

Mijn ervaring met geestelijke begeleiding

Ik heb geestelijke begeleiding zelf ervaren als een persoonlijke ontmoeting met Diegene die van mij houdt en die mij uitdaagt met hem te leven. Het is voor mij een belangrijke ruimte om eerlijk en open te kunnen zijn. Om ook de ongepolijste, moeilijke kanten van het leven met mijn geloof te verbinden. Het helpt mij steeds weer te zoeken naar Gods aanwezigheid in mijn leven. Bij een aantal grote beslissingen hielp het mij goed te kunnen kiezen.

Dit gunde ik ook anderen. Jou!

Daarom deed ik een tweejarige opleiding als geestelijk begeleider. Daarin deed ik veel theoretische kennis, maar ook veel praktijkervaring op. Ik rondde dit af in 2023.

Benieuwd geworden naar geestelijke begeleiding?

Ik vertel je graag meer. Of beter nog, misschien wil je het gewoon vrijblijvend een keer ervaren?
Momenteel heb ik ruimte voor nieuwe mensen om te begeleiden. Van jong tot oud. Voor mensen van verschillende (of zonder) geloofsachtergronden. Ik doe dit werk in de omgeving van Amstelveen e.o. Je hoeft niet per se lid te zijn van de Stadshartkerk waar ik voor werk.