De schatkist van Benjamin

Afgelopen Pasen mocht ik in de Stadshartkerk twee jonge dames dopen. Dat was een groot en spetterend feest! Ik vond het zelf prachtig om de beweging in het verhaal van Jezus die sterft (ondergaan), maar weer opstaat (bovenkomen), zo duidelijk te zien in de doop. Ondergaan en bovenkomen met Jezus in een heel nieuw leven.

In deze dienst vertelde ik een Paasverhaal voor kinderen. Omdat ik zelf ook veel van het internet haal, wil ik ook graag wat teruggeven. Wellicht kun je het gebruiken in een viering of kinderprogramma. Of om het verhaal op school te vertellen zoals ik ook heb gedaan. Als je het gaat gebruiken vind ik het leuk om dat te horen! Let me know.

Ik heb het Engelse boekje ‘Benjamin’s Box’ vrij vertaald naar het Nederlands. Via Amazon bestelde ik ook de set “Resurrection Egg’s” die je hierbij kunt gebruiken. Qua interactie werkte het vrij goed met kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar. Ik vroeg twee kinderen om beurtelings een ei open te draaien en het voorwerp te tonen. Op het scherm werden de bijgaande afbeeldingen uit het boekje getoond.

Download het paasverhaal
Download de bijbehorende Powerpoint met afbeeldingen