Welkom in de kerk

We verwelkomen je in het speciaal als je single bent of getrouwd, gescheiden of als weduwe of weduwenaar, homo- of heteroseksueel, lesbienne, biseksueel of transgender, vertwijfeld of overtuigd, ongelooflijk rijk of straatarm.

We verwelkomen in het speciaal de huilende baby’s en opgewonden peuters.

We verwelkomen je in het speciaal als kunt zingen als Marco Borsato, maar ook als je zachtjes bromt in jezelf. Welkom als je hier gewoon even langskomt, net bent opgestaan of net uit de gevangenis komt. Het is niet erg als je roomser bent dan de paus of als je tien jaar geleden met Kerst voor het laatst in de kerk bent geweest.

We verwelkomen je in het speciaal als je zestig bent maar nog steeds een kind van binnen, maar ook de tieners die veel te vroeg volwassen zijn. We verwelkomen de fitte moeders en de voetbalvaders, het uitstervende ras van kunstenaren, boomknuffelaars, Starbucks-verslaafden, vegetariërs en junk-food liefhebbers. We verwelkomen je als je herstellende bent of nog steeds verslaafd. Je bent welkom hier als je problemen hebt, als je in de put zit of als je niet van georganiseerde religie houdt.

We verwelkomen je als je denkt dat de aarde plat is, je veels te hard werkt of niet werkt, als je niet kunt spellen of je hier bent omdat je oma op bezoek is en een bezoekje met je wilt brengen aan de kerk.

We verwelkomen je als je een tattoo hebt, een piercing, of beiden, of geen. We verwelkomen je in het speciaal als je wel een gebed kunt gebruiken, als religie je met de paplepel is ingegoten of als je verdwaald bent in deze stad en je hier per ongeluk bent. We verwelkomen pelgrims, toeristen, zoekers en twijfelaars. We verwelkomen jou!

Deze tekst is mijn vrije vertaling van een tekst uit een Engelse kathedraal die online circuleert op social media