Van tegel- naar wallenkoning

Op nr. 2 van mijn bucketlist voor 2015 staat een Mudmasters loop van 18km. Sinds januari ben ik daarom druk bezig geweest met trainen, en ondertussen loop ik duurlopen van anderhalf uur en ben ik best tevreden daarmee. Ik gebruik de Looptijden-app en in de gebieden waar ik loop was ik regelmatig ‘tegelkoning‘. Je loopt dan de meeste kilometers in de lopende maand. Op 31 mei stond de loop – samen met broerlief, de aanstichter van dit alles – gepland. Is het gelukt?

Nee, de absolute nr. 1 van mijn bucketlist voor 2015 kwam er tussendoor. De geboorte van ons tweede kind: Samuel Jozua Grijsen. Op 20 mei kwam hij ter wereld en ik heb maar wat dagen vrijgenomen om van dit wonder te genieten. Samen met mijn vrouw en dochter heb ik heerlijke dagen gehad. Wennen aan elkaar, bewonderen, napraten, bezoek en lekker hobby-en met de fotocamera. Uiteraard zijn de nachten kort en verschijnen er al snel weer heerlijke, zwart-gerande wallen onder mijn ogen. Maar ik draag ze met trots. Van tegelkoning naar wallenkoning. Dat is pas echt vaderschap! En dat hardlopen dat komt wel weer.

Kaartje-samuel-binnenkant