‘Paulus maakte tenten, ik maak websites’

Onlangs werd ik bij BEAM (jongeren afdeling van de EO) getipt voor de rubriek ‘young & preaching’. Ik kom er allebei voor in aanmerking, dus een afspraak voor een interview was snel gemaakt.  Je kunt het hier teruglezen. (mirror)

Met de volgende alinea was ik blij, omdat dat wel iets is wat ik anderen ook zou willen aanraden: ga parttime werken voor de kerk en doe er wat naast.

“De combinatie ‘voorganger’ en ‘ondernemer’ roept soms nogal wat verbazing op, maar ik vind juist de combinatie heel prettig. Het is goed om als voorganger buiten de kerk, op de werkvloer te komen. En mijn contacten buiten de kerk komen me binnen de kerk soms goed van pas, en ik kan ze natuurlijk uitnodigen om een keer te komen kijken. Daarnaast is het voor veel jonge, nieuwe kerken nog niet op te brengen om een fulltime predikant te betalen, dus denk ik dat deze vorm echt niet zo gek is. Paulus maakte tenten, ik maak websites.”