Op zoek naar Amstelveen – Koffie (1)

In een serie over Amstelveen blog ik over allerlei zaken die tegenkom in mijn kennismaking met de stad. Amstelveen is zowel de plek waar ik ga wonen als ook de plek waar ik werk voor de Stadshartkerk.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, ga ik over koffie beginnen. Niet over allerlei statistieken, geografische gegevens en demografische grafieken, zie daarvoor Wikipedia. Het is me nl. opgevallen dat bij mijn kennismaking met Amstelveners ik weinig Senseo heb gekregen. Toegegeven, de Dark Roast van Perla is best lekker en nog eerlijk geproduceerd ook. Nee, de koffie die ik kreeg was handgemaakte expresso, bonenkoffie of gezet met bijzondere cups. Ik had niets te klagen en heb ervan genoten. Uiteraard ook van de kennismaking met de mensen ..

Een mogelijke voorliefde voor of obsessie met speciale en lekkere koffie moet toch ergens vandaan komen? Het zou met inkomen te maken kunnen hebben of met het functioneren van Amstelveen als slaapstad. Na het slapen even een goede koffie en dan in de file naar het werk? Kunstenaar Klaas Gubbels (1934) heeft in ieder geval iets met koffie en Amstelveen gedaan. Twee grote koffiekannen staan pontificaal op het Stadshartplein. Foto. (Wat is dat trouwens met kunst en roest? Die relatie heb ik nooit zo begrepen.)

Koffie, je kunt er uren over praten. Ik denk dat ik goede jaren tegemoet ga in Amstelveen op dat gebied. Ik neem nog een kop koffie en ga met veel zin verder aan het werk.