Local Hero: Marjon van WWPF (2)

De kop is eraf. In september heb ik de eerste local hero van Amstelveen gevonden. Voor oktober zijn er een heel aantal suggesties binnengekomen. Eén persoon werd meerdere keren aangedragen, nl. Marjon Homburg, voorzitster van het Westwijkplatform (WWPF) in Amstelveen. Voor de niet-Amstelveners: Westwijk is de jongste en gevarieerde wijk in Amstelveen. Het Westwijkplatform vertegenwoordigt de bewoners van Westwijk in contacten naar de gemeente Amstelveen. Het doel is van het platform is de leefbaarheid van de bewoners van de Westwijk te vergroten en in stand te houden op een niveau waar zowel de bewoner als de gemeente Amstelveen tevreden mee is.

Nu meer over de local hero zelf, Marjon. Naast haar gezin en baan als verpleegkundige is zij op vrijwillige (!) basis voorzitter van het Westwijkplatform. Het vrijwilligerswerk doet Marjon graag en boven verwachting heeft ze gemerkt dat het enthousiasme wat je erin stopt ook weer terugkomt. Rond 2005 raakte ze betrokken bij het Westwijkplatform en sinds januari 2011 is zij voorzitster. Marjon onderhoudt contacten met de gemeente Amstelveen en is als het ware de ‘voice of westwijk’. Ze bedacht o.a. het motto ‘Vóór bewoners, Dóór bewoners’. Ze heeft geprobeerd het Westwijkwijkplatform van een klaagplatform te veranderen in een actief meedenkende groep bewoners. Die missie lijkt te slagen: Bewoners zijn gemotiveerd en enthousiast om mee te denken over hun wijk en dat enthousiasme is aanstekelijk. Zo zijn er de afgelopen anderhalf jaar al veel nieuwe actieve bewoners in het bestuur bijgekomen.

Het motto ‘Vóór bewoners, Dóór bewoners’ hoort bij het Westwijkplatform, maar dat is volgens Marjon in de gehele maatschappij aan de orde: voor elkaar en met elkaar. Je maakt een samenleving met elkaar. Een term die hiermee te maken heeft is saamhorigheid. Dat is nog wel eens lastig in een nieuwe wijk als Westwijk, maar sowieso is het een aandachtspunt in de hele samenleving. Zijn we nog op elkaar betrokken, kennen we onze buren en weten we wat er speelt achter de voordeuren? De energie die Marjon als vrijwilliger in dit werk stopt is onbetaalbaar en ook hard nodig. Ze betekent veel goeds voor de wijk in Amstelveen en daarmee voor veel Amstelveners. Daarom is zij de local hero van oktober 2012!

Elke maand zoek ik naar één local hero in Amstelveen: iemand die iets goeds doet, voor andere Amstelveners of voor Amstelveen als plaats. Lees hier meer over de zoektocht naar local hero’s of dien hier meteen een local hero in.