Local Hero: Grea van de voedselbank (1)

Een local hero vinden. Toen ik in Amstelveen kwam wonen, werd ik wat overweldigd door het idee. Zo’n grote plaats, hoe ga je dan dit soort mensen vinden? De vraag naar een goede Amstelvener wordt door velen beantwoord met de burgemeester Jan van Zanen, misschien wel de meest zichtbare Amstelvener. En hoewel hij vast en zeker goede dingen doet, ben ik meer op zoek naar mensen die in de marge, in het gewone leven hun goede dingen doen. Ik vond de eerste local hero bij de Voedselbank in Amstelveen.

Grea Twint is sinds 2009 de coördinator van de Voedselbank in Amstelveen. Hiervoor was ze al actief in de Amsterdamse voedselbank. Ze is verder nog kandidaat voor de SP in Amstelveen en heeft in 1996 de ‘Stichting kinderhulp DS zonder Grenzen’ opgericht die veel humanitaire hulptransporten verzorgt spullen brengt naar kindertehuizen in Wit Rusland, Moskou, Roemenie, Oekraïne, Kosovo en Polen.

Ik heb haar in korte tijd leren kennen als een zeer bewogen en bevlogen persoon. Ze zoekt het beste voor mensen die niet kunnen rondkomen en is werkelijk begaan met Amstelveners in moeilijke omstandigheden. Voedsel ophalen bij lokale ondernemers, vrijwilligers charteren, contacten onderhouden met organisaties in Amstelveen; het moet allemaal gebeuren. Ze heeft een mooi team van vrijwilligers om zich heen, alle lof voor hen ook, maar Grea is de coördinator en verzet bergen werk. Grea, bedankt en veel succes met wat je doet. De voedselbank veel groei toewensen klinkt in dit kader nogal wrang, dus laten we hopen dat er minder klanten komen en meer handen om te helpen.

Elke maand zoek ik naar één local hero in Amstelveen: iemand die iets goeds doet, voor andere Amstelveners of voor Amstelveen als plaats. Lees hier meer over de zoektocht naar local hero’s of dien hier meteen een local hero in.