Local Hero Amstelveen gezocht

In mijn zoektocht naar Amstelveen kom je onvermijdelijk mensen tegen. Amstelveen telt er ruim tachtigduizend. Ik vind het inspirerend om te zien dat er mensen zijn die hun hart op de goede plek hebben zitten en zich inzetten voor anderen die hulp hard nodig hebben. Er zijn mensen die het goede voorhebben met Amstelveen, haar activiteiten, haar gebouwen en haar groen. Mensen met uitzonderlijke, bijzondere, goede ideeën. Ik ken er een paar, maar ik wil op zoek gaan naar meer van deze local hero’s.

Local hero’s dus. Ik wil ze samen met andere Amstelveners gaan opzoeken en in de spotlight zetten. Ik doe dat in samenwerking met de Stadshartkerk waar ik werkzaam ben. Elke maand zoeken we één persoon die we de titel local hero kunnen geven samen met een geschenk. Ik heb geen strakke checklist waaraan een local hero moet voldoen. Het goede doen kan op zoveel manieren en hoeft ook niet per se iets te zijn wat iedereen gezien of gehoord heeft. Het goede zit ook in de kleine dingen en gebeurt zo vaak in een stil en donker hoekje. Kortom, laat de verhalen en nominaties maar komen van goede Amstelveners.