Inspiratie op de fiets en tijdens de afwas

Zo’n heerlijk platgetreden woord: inspiratie. Ikzelf en velen die ik ken hebben het echter wel hard nodig in hun dagelijkse bezigheden. Op het werk, studie of thuis is inspiratie een belangrijk ingrediënt. Maar de vraag is ook: waar krijg je het? Wat is je ‘inspiration point’? In de de natuur, of onder douche?

Ik krijg het tijdens de afwas en op de fiets. Twee voorbeelden van inspiratie die ik onlangs op deed:

Tijdens de afwas bedacht ik dit n.a.v. een soortgelijke geldaftroggeltruc die ik heb meegemaakt in het buitenland, maar dan voor een paar euro bij een taxiritje. Vele verkopen die gedaan worden via Marktplaats gaan toch vaak goed, zonder oplichterij (in ieder geval bij ons). Als je snel geld wilt verdienen kun je iemand langs laten komen op een anonieme, openbare plek en een werkende telefoon laten zien. Als de deal gesloten is en het geld is overhandigt, laat je iemand anders die persoon afleiden en verwissel je het doosje met de smartphone voor een doosje met een kapot exemplaar. Daarna overhandig je de boel en vertrek je. Hoe fout! Don’t try this at home!

Op de fiets in Amstelveen zag ik vandaag bij een voordeur twee dezelfde auto’s staan met in de ene auto de vader en in de andere de moeder en twee kids. Ik bedacht me dat je naar een dealer kunt gaan en kunt vragen wat het voordeel is als je twee dezelfde auto’s in één keer koopt. Krijg je extra korting? Als de dealer een goede aanbieding doet, zeg je vervolgens: deel de extra korting maar door twee en geef die korting op één auto!

Wat er allemaal bij mij nog meer opborrelt, zal ik niet zeggen. Ik ben niet de bron van alle goeds blijkt wel weer. Maar heus, ik verzin ook wel goede dingen voor mijn twee banen, en dat op de fiets en tijdens de afwas. Nu weet je in elk geval dat dat mijn momentjes zijn om van alles en nog wat te verzinnen.

Waar en op welke momenten krijg jij inspiratie? Wat is jouw ‘inspiration point’. Laat me het weten hieronder!