Hardlopen in 2015

Bijna elke dag ben ik mijn broer dankbaar voor de uitdaging die hij mij op oudejaarsavond 2014 appte. ‘Ik ga een uitdaging met jou aan in 2015: 18 km modderloop.’ Dat vond ik wel een mooie om op te pakken. En dus kwamen op mijn bucketlist voor 2015 onder #2 en #6 doelen gerelateerd aan hardlopen.
Nethanja de Waard van Go4Fit Amstelveen coachte mij met een mooi schema en pittige, maar goede trainingen. Bedankt! Aan het einde van het jaar kijk ik terug op 680 mooie kilometers in ongeveer 68 uur. Ik ben de gemiddeld twee trainingen per week zeer gaan waarderen. Ze vormen een uitdaging en tegelijkertijd een soort rustpunt: even je hoofd leegmaken, verstand op oneindig en lekker lopen maar.

We hadden de run oorspronkelijk in mei gepland, maar daar kwam de geboorte van mijn zoon tussendoor. Mijn broer en ik kozen een mooie run in oktober, de Strong Viking Brother Run Edition van maar liefst 19 km.

Wat een ervaring! De kick-off alleen al! Het was haast een religieus moment: iedereen schouder aan schouder, warmgedraaid en vol adrenaline voor de start nog even samen de 5 geboden van de Strong Vikings opdreunen:

  1. Strong Viking is not a race but a challenge
  2. Vikings never quit
  3. Vikings conquer their fears
  4. We leave no Viking behind
  5. Vikings will drink their beers in Walhalla

Verder was het supertof om de run samen met broerlief te doen. Hier en daar kon je echt niet zonder elkaar over de obstakels heen komen. Het was niet alleen maar leuk, ook echt doorbijten! Maar de beloning om de finish samen te halen was geweldig! Wat rest zijn de foto’s:

lars-ijstunnel lars_kruipen glijbaan-mat-lars-2glijbaan-lars-4 glijbaan-lars1