Een ode aan de perfecte plek op aarde

Oh, wat heb ik een heerlijke vakantietijd met vrouw en kind gehad en daarom nu een ode aan deze perfecte plek op aarde:

Drie weken lang ben ik in een heerlijk ritme de dagen bij je doorgekomen. Rustig opstarten met broodjes halen, die vervolgens opeten, koffie zetten en het ‘plan de campagne’ voor die dag bedenken. ’s Avonds lekker buiten zitten in de zwoele lucht en goede gesprekken voeren of gewoon een goed boek lezen.

Genietend van de buitenlucht (en ook van de krekels en de buitjes zo nu en dan, maar dat neem ik je niet kwalijk). Je kende geen gassen of dampen (op wat bbq-rookgordijnen na dan). In plaats van naar buienradar konden we op jouw grondgebied gewoon naar de lucht staren en zien wat het weer zou gaan worden. Mooie ondergaande-zon-taferelen en heldere nachten met sterren (o ja, die zijn er ook nog..) maakten het plaatje compleet.

En wat te denken van de voorzieningen die je bood? Een heerlijke douche (te bedienen met douchemuntjes die variërend 10 seconden tot 5 minuten douchetijd geven, zijn het gesprek van de dag). Wifi op 5 km afstand, heerlijk rustig was het zonder al die informatiestromen. Een vriezer die onze elementen bevriest die we vervolgens een halve dag konden gebruiken om de spullen in de koelbox koud te houden. Optioneel elektriciteit, zodat wij ervoor konden kiezen om eens drie weken zonder te leven. Een hangmat waar je afwisselend een tukkie kunt doen (al dan niet samen met kind) of kunt genieten van hoogstaande literatuur.

Eén genot moet afzonderlijk genoemd worden en dat is dat we ongestoord en onbeschaamd konden meeleven (lees meekijken, meeluisteren en meedoen tegelijk) met anderen. De rituelen van anderen zijn vermakelijk en op z’n minst stof voor een goed gesprek. De bizarre groottes van de net aangekomen campers of caravans worden nauwkeurig bijgehouden en besproken, want zo groot was je ook niet qua vierkante meters. Het is de plek waar je zomaar bij een vreemde op de koffie gaat, samen de afwas doet en je laatste ontdekkingen in de omgeving maar al te graag deelt. Enzovoorts.

Je was voor drie weken de perfecte plek op aarde. Ik heb het natuurlijk over jou: de camping in Italië. Het was me een waar genoegen. Tot volgend jaar!